Nagyvilág

Vesztegzár Bostonban

boston (boston)
boston (boston)

Kiderült, hogy a csütörtök éjjeli rendőrgyilkosságnak és a keddi robbantásnak mégis van köze egymáshoz. A meglőtt rendőr és az egyik merénylő is halott. Lakónegyedben üldözik a másik terroristát.

Csecsen származású testvéreket gyanúsítanak a bostoni robbantással. Az AP hírügynökség szerint az egyikük a 19 éves Dzhokhar A. Tsarnaev (Dzsohar Carnajev), aki a Massachusetts állambeli Cambridge lakója.

A két gyanúsított egyike lelőtt egy rendőrt az egyetemnél, majd fegyverrel fenyegetőzve elraboltak egy autót. A sofőrt később sértetlenül elengedték. A kocsiból robbanószereket dobáltak az őket Watertownba, Boston egyik külső kerületébe követő rendőrök felé. Tűzharc alakult ki, az egyik gyanúsított súlyosan megsebesült, majd őrizetbe vétele után a kórházban meghalt. Társa még szökésben van.

Fotó: MTI/AP/Matt Rourke

Az akció még tart, húsz háztömböt körbevettek, a környékebelieket arra kérték, ne mozduljanak ki és ne menjenek az ablakhoz. A hatóságok elrendelték minden tömegközlekedési eszköz leállítását a bostoni régióban, számos iskola is zárva tart. A rendőrség azt ígérte, hogy házról házra járva kutatja fel a gyanúsítottat, az amerikai hírközlés egy része “embervadászatnak” nevezi a nagyszabású akciót.

A rendőrség új fotót tett közzé a még üldözött férifiről, aki a korábbi képeken fehér sapkát viselt. Az új képen szürke csuklyás pólóban látható, a kapucni a fejére húzva.

Közben kiderült, hogy a robbantás egyik sérültje a merénylet előtt találkozott az egyik terroristával.Egy másik cikk szerint volt egy férfi, aki túlélte a bostoni és a texasi robbanást is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik