Nagyvilág

Rendőrök gyűjtik be a gazdiktól a kutyákat

Megkínzott kutyákat vesznek el szerető új tulajdonosaiktól – hogy menhelyre vigyék őket.

Sokféle módon tud bizarr lenni egy-egy nagyobb szervezet, és az állam aztán meg végképp erről híres. De azért az Index sztorija már a börleszken is túl van: jó otthonokban lévő mentett kutyákat vesznek el erőszakkal a rendőrök, csak hogy ezúttal hatóságilag tegyék tönkre az életüket.

A történet meglehetősen banális: volt egy mogyoródi kutyatenyésztő, aki ellen büntetőeljárás indult szervezett állatkínzás miatt. Az Állatvédőrség aktivistái ekkor jelezték a nőnek, hogy az összesen több mint ötven, parányi ketrecben tartott kutyát vagy lefoglalja a rendőrség, és az eljárás ideje alatt keletkezett költségeket rá hárítják, vagy lemond az állatokról. A nő végül az utóbbi mellett döntött, így kerülhettek új tulajdonoshoz a kutyák. De nem mindegyik, ugyanis hat még ezt megelőzően elpusztult, olyan rossz állapotban voltak – igaz, chipelve és oltva.

A szerencsétlen kutyák szerető új gazdikhoz kerültek, és a történet már szinte úgy nézett ki, mintha ha a negyven Lassie végre hazatérhetett volna. Igaz, a rendőrség februárban “helybenhagyással” bűnjelként papíron lefoglalta a kutyákat, ám ez még rendben is van, hisz kell az ügyhöz. Ám azóta valami becsípődött a gödöllői rendőrségen, mert a korábbi határozatot megszüntetve úgy döntött: “az ebek „letétbe helyezésre nem alkalmasak, ezért a büntetőeljárás során elhelyezésükről a Pest Megyei Kormányhivatal jogosult dönteni”. Végül a kormányhivatal döntött úgy, hogy az állatokat a Ceglédi Állatmenhelyen kell elhelyezni. Ezt igyekeznek végrehajtani, konkrétan úgy, hogy síró kisgyerekek szeme előtt tépik ki a gazdák kezéből a bűntelen bűnjel-kutyákat büntetve.

Értetlenül állunk, hisz egy kutya számára a fizikai kínzásnál szinte nagyobb stressz az, hogy elveszíti a “falkáját”. Most akkor a gödöllői rendőrség miért kínozza hivatalból a kutyákat?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik