Nagyvilág

Részegen balhézott a képviselő a parlamentben

Eric Joyce (eric joyce, képviselő, )
Eric Joyce (eric joyce, képviselő, )

A rendőrség mégsem indít eljárást ellene, mert nem tudtak elég bizonyítékot szerezni a vád alátámasztására.

A független brit képviselőt március közepén tartóztatták le a londoni parlament területén, miután részegen balhézott és verekedett. Az esetet látó emberek beszámolója szerint Eric Joyce már ittasan érkezett a brit parlement egyik bárjába, ahol karaoke-estet tartottak, majd összeszólalkodott egy másik férfival – írta a Daily Mail. A balhé a bár előtt is folytatódott, ekkor hívták ki a rendőröket.

A beszámolók szerint az 52 éves Jocye, aki korábban katonaként szolgált, két rendőrt is földre vitt, és erősítést kellett hívni a megfékezésére. Végül sikerült lefogni, és megbilincselve vitték el egy rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették, majd húsz órán át tartották fogva, mielőtt szabadon engedték.


Fotó: AFP

A március 14-én történt esetből azonban mégsem lett rendőrségi ügy. A Scotland Yard ugyanis csütörtökön bejelentette, hogy nem indítanak eljárást a képviselő ellen. Közleményük szerint a szemtanúk egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek, és nincs elég bizonyítékuk arra, hogy sikeres pert indítsanak ellene.

Eric Joyce-nak nem ez volt az első részeg verekedéses esete a brit parlamentben. Egy éve egy hasonló ügy miatt 3000 fontos pénzbüntetésre ítélték, és három hónapra eltiltották a kocsmáktól. A tavalyi eset idején még a Munkáspárt képviselője volt, de a bírósági ítélet után kizárták a pártból. Joyce már közölte, hogy nem indul a legközelebbi választáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik