Nagyvilág

Twitteren is fohászkodtak a pápaválasztók

Megkezdődött a mise az új egyházfő megválasztásáért a vatikáni Szent Péter-bazilikában. A bíborosok közül többen Twitter-üzenetben is kérték isten segítségét a döntéshez.

A 10 órakor kezdődött mise a konklávé nyitánya, és nyilvános. A bíborosok püspöksüvegben és bíborszínű miseruhában vonultak be a Szent Péter-székesegyházba, miközben a kórus gregorián éneket énekelt. Az oltárhoz közeledve levették süvegüket, térdet hajtottak és keresztet vetettek. Ezután helyet foglaltak a Szent Péter sírja fölött emelkedő oszlopos baldachin körül.

Angelo Sodanóval, a bíborosi testület vezetője imájában így fohászkodott: “Határtalan atyai szeretetedben adj egyházadnak egy vezetőt, aki életszentségével kedves számodra, minket pedig kitüntet mindenre kiterjedő figyelmével.”

Még mielőtt megkezdődött volna a konklávé, amely alatt a pápaválasztók nem kommunikálhatnak a külvilággal, néhány bíboros küldött egy utolsó Twitter-üzenetet. “Mennyei Atyánk, vezesd szívünket, adj nekünk holnap bölcsességet és erőt” – írta például Peter Turkson ghánai bíboros hétfő este.

Ha kíváncsi arra, hogy kik esélyesek az egyházfői tisztségre, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik