Nagyvilág

Magát buktatta le a világ legbutább pénzhamisítója

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

A pénzét követelte az áruház ügyfélszolgálatán, mert mezei nyomtatója nem volt képes megfelelő minőségű bankók előállítására.

Pénzt hamisítani egyrészről illegális, másrészről nehéz is – az államok ugyanis számtalan módszerrel igyekeznek bebiztosítani magukat, hogy polgáraik a pénzt megkeressék, és ne megcsinálják. S bár a konkrét nyomdászati megoldásokkal a legtöbben nem vagyunk tisztában, azt azért tudjuk, hogy egy mezei nyomtatóval képtelenség hihető hamisítványt alkotni, pláne mezei papírra.

Nos, úgy tűnik, hogy az élet nem mindenkit vértezett fel ezekkel az ismeretekkel: a szabály alóli kivételt egy Jarad S. Carr nevű wisconsini úriember képezi. Ő ugyanis megpróbálta visszatéríttetni a nyomtatója árát, miután rájött, hogy ezzel a befektetéssel nem tud megfelelő minőségű bankókat előállítani.

A problémák akkor kezdődtek, mikor az ügyfélszolgálat a vásárláskor készült nyugtát kérte rajta számon. Ezt nem tudta felmutatni, azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Kicsapta a hisztit, és ekkor derült ki, hogy a nyomtatóban véletlenül benne hagyott némi – valóban rossz minőségű – hamisítványt.

Az áruház alkalmazottai azonnal rendőrt hívtak, akik megpróbálták letartóztatni az úriembert, Jarad azonban ellenállt. Ez önmagában sem jó ötlet, de szerencsétlenségére az erőszakoskodás közepette háromszáz dollárnyi „kész” hamisítvány is előkerült a zsebéből, vagyis esélye sincs arra, hogy kimagyarázza magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik