Nagyvilág

Csúcsidőben szült a zsúfolt vonaton

Brit vonat (vonat, nagy-britannia, )
Brit vonat (vonat, nagy-britannia, )

A brit nőnél az esti csúcsforgalomban indult meg a szülés, és már nem volt idő levinni a vonatról.

A Londonból Kentbe tartó vonat 45 perces késéssel érkezett meg csütörtökön célállomására, az utasok azonban nemcsak hogy nem panaszkodtak, még boldogok is voltak. A késést ugyanis egy mindenkit örömmel eltöltő esemény okozta. Egy kisbaba születése – jelentette a brit sajtó.

Az újszülött nagymamája, aki szintén a vonaton utazott, a Daily Mailnek elmondta: fia élettársánál nagyjából negyed nyolckor indult meg a szülés, és negyedóra múlva már fel is sírt az egészséges kicsi, aki a Phoebe nevet kapta. Marie-Anne Stanley elmondása szerint a szülés „simán ment”, már amennyire simának lehet nevezni egy vonaton szülést.

A gyereknek a West Mailing állomáson álló vonatban adott életet anyja. A szerelvényt csak a szülés miatt marasztalták az állomáson, miután a nagymama riasztotta a mozdonyvezetőt és a kalauzt. Az utasokat a hangosbemondón tájékoztatták arról, hogy mi történik, és egyben jelezték, hogy szükség lenne egy orvosra vagy nővérre.

A vonaton szerencsére volt egy bábaasszony, aki azonnal a szülő nő segítségére sietett. „Még a nevét sem tudtam meg”, olyan gyorsan történt minden – mondta el a Mailnek a boldog nagymama. Egyben hálával emlékezett meg az utasokról, akik egy zokszó nélkül hagyták el a kocsit, ahol a nő megszülte gyermekét. Amikor pedig az újszülöttel együtt leszálltak a vonatról, hogy az értük jött mentőautó bevigye őket a kórházba, tapsvihar és ujjongás fogadta őket a peronon.

Hasonló eset történt tavaly év végén egy kínai buszon is, a reggeli csúcsforgalom idején. Csak akkor a sofőr nem a megállás mellett döntött, hanem éppen ellenkezőleg, a gázba taposott: két piros lámpán is átszáguldott, és megállás nélkül hajtott el a meglepett utasokkal teli buszmegállók mellett, hogy minél hamarabb egy kórházhoz érjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik