Nagyvilág

Bebalzsamozzák Chávez testét

chávez (chávez)
chávez (chávez)

A bebalzsamozott holttestet üvegkoporsóban, mauzóleumban helyezik el, hogy örökké látható legyen.

“Az a döntés született, hogy felkészítik balzsamozásra a commandante holttestét, hogy örökké látható legyen, és a nép vele lehessen a Forradalom Múzeumában” – jelentette be Nicolás Maduro venezuelai alelnök. Chávezt ugyanúgy be fogják balzsamozni, mint Vlagyimir Iljics Uljanov-Lenin orosz, Ho Si Minh vietnami és Mao Ce-tung kínai kommunista vezetőt.

A múzeum, amelyet Chávez mauzóleumává alakítanak át, Caracas központjában található, az elnöki palota, a Miraflores tőszomszédságában. Hugo Chávez 1992. február 4-én -ebből az épületből irányította a puccskísérletet, amellyel elindította a “bolívari forradalmat”.

Az elhunyt államfő ravatalát legalább 7 nappal meghosszabbítják, mivel milliók kívánnak búcsút venni Cháveztől. Az állami gyászszertartást viszont megtartják pénteken. A ceremóniára 55 ország magas szintű küldöttségét, illetve legalább 33 állami vezetőt várnak. Többek között Oroszországból Szergej Lavrov külügyminiszter és Valentyina Matvijenko, a szövetségi felsőház elnöke érkezik, az Egyesült Államokat pedig egy jelenlegi és egy volt demokrata képviselő, Gregory Meeks és William Delahunt képviseli. Mahmúd Ahmadinezsád iráni és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő is jelen lesz a búcsúszertartáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik