Nagyvilág

Sikertelen ördögűzés miatt perlik az egyházat

biblia (biblia, kereszt, )
biblia (biblia, kereszt, )

Az első egyházi műhibapert egy romániai ügyvéd indította.

A romániai legfelső bíróságig jutott az első „egyházi műhibaper”, amelyet azért indított egy Argeș megyei ügyvéd öt ortodox pap ellen, mert nem űzték el lakásából a rossz szellemeket – írja a manna.ro a Gândul.info romániai portálra hivatkozva.

Az ügyvéd azért fordult a papokhoz, mert úgy érezte, hogy lakását rossz szellemek vették birtokukba. Keresetében leírta, hogy a tévékészüléke és hűtőszekrénye csattogott, ablakán pedig varjak kopogtattak. Beszámolója szerint a gavanai parókia papjai kiszálltak lakására, ahol szelleműző szertartást végeztek. Később a panaszos a tutanai kolostor egyik szerzetesétől is segítséget kért, de azok a temetéseknél használatos kegytárgyak, amelyeket a szerzetes a matracába dugott, ugyancsak hatástalanok maradtak.

A keresettel foglalkozó ügyészek elutasították a bűnvádi eljárás beindítását, a panaszos azonban nem nyugodott ebbe bele, és az ügyészséget is beperelte. Az ügy most már az igazságszolgáltatás csúcsáig jutott: az „egyházi műhibaper” tárgyalását március 13-ára tűzték ki a romániai legfelső bíróságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik