Nagyvilág

Életét adta a rendőr a turistáért

Gyöngy-folyó kanton (kanton, gyöngy-folyó, part,)
Gyöngy-folyó kanton (kanton, gyöngy-folyó, part,)

Nemzeti hősként gyászol Kína egy kantoni rendőrt, aki egy folyóba fulladt, miközben egy vízbe zuhant turista életét mentette.

A rendőr holttestét csak öt nappal a március elsején történt eset után találták meg a Gyöngy-folyóban, ahova azért ugrott be, hogy megmentse a vízbe esett utrista életét – írta a Nanfang. A már hősként ünnepelt Cseng Jilung azonnal a vízben termett – csak a kabátját dobta le gyorsan magáról – amikor látta, hogy a fényképezkedő férfi a folyóba esik. A rendőrnek sikerült a turistát a part közelébe segítenie, hogy a parton álló emberek ki tudják onnan húzni, ő azonban a habok közé veszett.

A kínaiak szinte azonnal nemzeti hősként kezdték el gyászolni az önzetlen rendőrt, aki példamutató tettét pont akkor hajtotta végre, amikor Kína a szinte napra pontosan ötven évvel ezelőtt, 22 évesen meghalt maoista hősre, Lej Fengre emlékezik. A rendőrt máris hozzá kezdték el hasonlítani.

Közben a kimentett turista könnyeivel küszködve számolt be megmentéséről kórházi ágyáról nyilatkozva. A Csen vezetéknevű férfi önmagát okolta a rendőr haláláért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik