Nagyvilág

Halálhírét olvasta az újságban

gyászjelentés, újság (gyászjelentés)
gyászjelentés, újság (gyászjelentés)

Kisebb sokkot kapott egy svéd nő, amikor egy helyi lapban saját halálhírét látta.

A 35 éves hölgy haláláról egy magát a nő apjának kiadó férfi helyezett el beszámolót a Göteborgs-Posten (GP) nevű svéd lapban – írta a TheLocal.se. A nő haláláról szóló álhírt a lapnak egy nő is megerősítette, aki az áldozat nővérének mondta magát. És ennyi elég volt az újságnak, hogy lehozzák a nő haláláról szóló gyászközleményt. Amit maga a „halott” is olvasott.

A nő egy svéd rádiónak elmondta: egész testében remegni kezdett, amikor meglátta az álközleményt. Azonnal arra gondolt, hogy fel kell hívnia anyját, aki egész nap részvétüzeneteket kapott az álhalálhírt olvasó ismerősöktől.

A GP az eset után bejelentette, hogy szigorítanak a halálhírekkel kapcsolatban. Mostantól csak a halotti bizonyítvány bemutatása után közlik a gyászközleményeket. „Tudjuk, hogy ezzel sokaknak kényelmetlenséget fogunk okozni, de nem akarunk még egyszer ehhez hasonló helyzetbe kerülni” – jelentette ki a lap egyik szerkesztője.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik és miért tetették be a lapba a hamis gyászközleményt. A 35 éves nő mindenesetre bejelentést tett az eset miatt a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik