Nagyvilág

A rendőrségi segélyhívón kért sajtburgert

sajtburger (sajtburger, )
sajtburger (sajtburger, )

A kilencedik igénylésre már kimentek hozzá, de nem sajtburgert vittek neki, hanem őt vitték magukkal.

Az eset Indiana államban, New Castle városában történt. Az 52 éves férfi másfél óra alatt kilencszer telefonált és követelt rendíthetetlenül hamburgert a segélyhívó diszpécserétől, aki eleinte egyszerűen megszakította a társalgást, de a nyolcadik esetben már elkérte a férfi címét, mondván, hogy ha megadja, lehet, hogy tudnak rajta segíteni.

A kilencedik beszélgetéskor a diszpécser éppen vonalban volt, amikor a címre megérkeztek az álburgerfutárok. „Hallja, hogy kopognak?” – kérdezte a sajtburgerek rabjától. „Igen” – hangzott a válasz, majd csend lett.

A férfi a rendőrségtől sajtburger helyett bilincset kapott. Nem csupán a segélyhívó indokolatlan használatáért vették őrizetbe, hanem azért is, mert nem jelent meg a bíróságon egy korábbi ügyében.

Alig egy hete Texasban történt hasonló eset. Ott egy részeg nő hívta fel a vészhelyzetekre szolgáló segélyhívót, mert elfogyott a cigije, és azt akarta elérni, hogy a zsaruk vigyenek ki neki egy dobozzal. A rendőrök ki is mentek, de nem cigit vittek a nőnek, hanem inkább őt vitték be. „Nem szállítanak ki, csak beszállítanak” – mondta fel a jól megtanult leckét a 48 éves Linda White, aki ellen szintén a segélyhívószám felesleges zaklatása miatt indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik