Nagyvilág

Megölte héthónapos húgát egy 14 éves

csecsemo(210x140)(2).jpg (csecsemő, )
csecsemo(210x140)(2).jpg (csecsemő, )

A tinédzser előbb megverte a csecsemőt, majd amikor sírni kezdett, kezével lefogta a lány száját és orrát. Tettéért nagykorúként kell felelnie.

A Washington közelében élő 14 éves amerikai fiú csütörtök este ölte meg húgát, miután az esti műszakban dolgozó anyja rábízta a lányt – jelentette hétfőn a helyi sajtó. Amikor a 39 éves anyuka reggel hazatért, a 7 hónapos kislányt egy autós gyerekülésben feküdve találta. Akkor vette észre, hogy nem él, amikor meg akarta szoptatni. Azonnal kihívta a mentőket, de a kicsit hiába szállították kórházba, ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A lány fulladás miatt vesztette életét.

A 14 éves Johnathan Aguiluc a halálesetet vizsgáló rendőröknek aztán bevallotta: ő okozta a csecsemő halálát. A rendőrség közlése szerint a fiú elmondta: először verte húgát, majd amikor sírni kezdett, a kezével betapasztotta a száját és az orrát, hogy elcsendesítse. Majd miután abbahagyta a sírást, az autós gyerekülésbe helyezte, ahol reggel az anyja megtalálta.

A tinédzser fiú ellen szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást, és a rendőrség közölte, hogy nagykorúként kell majd felelnie tettéért. A WJLA-TV ugyanakkor közölte: a hatóságok vizsgálják, hogy a fiú gyerekbántalmazás áldozata volt-e, mert akkor enyhítenék az ellene felhozott vádakat, és fiatalkorúként kezelnék. A fiú hétfőn jelent meg egy helyi bíróság előtt, ahol a bíró óvadék ellenében sem engedélyezte, hogy szabadlábon védekezzen.

A televízió egyben arról is beszámolt, hogy a hét hónapos kislány testén rovarcsípéseket is találtak. „A lakás teli volt bogarakkal, amelyek a halála után támadták meg a lányt” – közölte egy helyi államügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik