Nagyvilág

Sorozatgyilkossal levelezett a brit nagyi, és nem is tudta

David Gore (david gore, sorozatgyilkos, )
David Gore (david gore, sorozatgyilkos, )

Az Angliában élő idős nő már 18 éve levelezett egy floridai börtönben ülő halálraítélttel, amikor megtudta, hogy mit követett el. A levelezésük azonban azt követően is folytatódott.

A most 81 éves Ada Wilson még 1984-ben kezdett el levelezni David Gore-ral, aki egy floridai börtönben várta kivégzésének napját. „Soha nem gondoltam volna, hogy egy sorozatgyilkos” – mondta el a brit nagymama a BBC-nek. Elmondása szerint azt gondolta, hogy a levelek alapján kedves és családszeretőnek megismert férfi „lelőtt valakit, vagy valami hasonló”.

Wilson csak azután tudta meg, hogy Gore négy fiatal lány és két nő brutális megölése miatt vár a kivégzésre, hogy lánya rákeresett az interneten, hogy mégis kivel levelezik. Ekkor a nagymama kérdőre vonta az egykori rendőrtisztet, aki őszintén válaszolt, és minden részletbe beavatta a nőt, akit arra kért, hogy levelei alapján írja meg önéletrajzát.

Wilson a BBC-nek elmondta: nem gondolta volna, hogy a férfi olyan részletesen fog beszámolni a gyilkosságokról, ahogy azt végül megtette. A levelekben, amelyeket a börtönőrök átnéztek, mielőtt továbbították volna, Gore azt állította a nőnek, hogy jóval több gyilkosságot követett el, mint az a hat, amiért halálbüntetésre ítélték. Bizonyítékokat azonban a hatóságok erre nem találtak.

Gore-t tavaly áprilisban végezték ki. Wilson pedig teljesítette kérését, és leveleiből egy életrajzi kötetet állított össze a sorozatgyilkosról, és reméli, hogy meg fog jelenni. A nő egyébként nem kedvelte meg a „gonosz” férfit, aki szerinte azért is írta le neki gyilkosságait, hogy újra átélje azokat, és abból, ahogy leírta tetteit, úgy gondolja, ezt élvezte is.

És hogy miként jutott el egy brit nagymama oda, hogy levelezőpartnere lett egy floridai halálraítéltnek? A Sunnak a nő elmondta: gyerekkorában kezdett el levelezni angoltanárja közvetítésével egy amerikai fiúval, aki később lelkész lett, és egyik feladata a börtönök látogatása volt. Egyik levelében felvetette neki, hogy nem akar-e a halálsoron lévő elítéltekkel levelezni, akiknek nagy szükségük lenne egy-két kedves szóra. Így jutott el végül Gore-hoz, akivel egészen kivégzéséig tartotta a kapcsolatot.

Ugyanakkor közölte a Sunnal, hogy soha többet nem lesz rabok levelezőpartnere. Gore elég volt neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik