Nagyvilág

Elfogták a tévedésből kiengedett gyilkost

Bortonracsok(210x140)(8).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(210x140)(8).jpg (börtönrácsok, )

Az amerikai férfi három napig élvezhette a szabad levegőt. Tévénézés közben kapták el.

A 44 éves Steven Robbins parókával a fején nézte a televíziót egyik barátja lakásában, amikor az őt nagy erőkkel kereső rendőrök „incidens nélkül” elfogták – jelentette a Chicago Tribune. Az emberölés miatt hatvan évig tartó börtönbüntetésre ítélt férfit „teljesen váratlanul érte” a rendőrök megjelenése, és meg sem próbált elszökni. Azután találták meg, hogy barátai és családtagjai segítséget nyújtottak a hatóságoknak.

A férfi Indiana állam egyik börtönében töltötte a gyilkosság és illegális fegyvertartás miatti büntetését, de múlt hét kedden Chicagóba szállították, hogy egy régebbi ügye miatt megjelenjen egy helyi bíróságon. A férfit egy Cook megyei börtönben helyezték el éjszakára, majd másnap megjelent a bíróságon, ahol ejtették az ellene felhozott vádakat. A megyei börtönbe még visszavitték, ott azonban egészen egyszerűen szabadon engedték.

A hibát csütörtökön vették észre a megyei börtönben, amikor jelentkeztek náluk a Robbins visszaszállításáért felelős emberek. Azt még mindig vizsgálják, hogy egészen pontosan milyen hibák sorozata vezetett a véletlen kiengedéshez. A férfinak egyébként még civil ruhát is adtak, valamint pénzt buszjegyre.

Robbins a hétvégét már újra az Indiana államban lévő börtönében töltötte. Előtte azonban egy bíró ejtette ellene a szökés vádját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik