Nagyvilág

Tévedésből szabadon engedtek egy gyilkost

Bortonracsok(210x140)(8).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(210x140)(8).jpg (börtönrácsok, )

Az emberölésért 2004-ben hatvan évre ítélt amerikai férfi egyszerűen kisétált a börtön főbejáratán. Még talán ki is nyitották neki az ajtót. Most nagyon keresik.

A 44 éves Steven Robbins Indiana állam egyik börtönében töltötte a gyilkosság és illegális fegyvertartás miatti büntetését, de kedden Chicagóba szállították, hogy egy régebbi ügye miatt megjelenjen egy helyi bíróságon – írta a Chicago Tribune. A férfit egy Cook megyei börtönben helyezték el éjszakára, majd másnap megjelent a bíróságon, ahol dobták az ellene felhozott vádakat.

A megyei börtönbe még visszavitték, ott azonban egészen egyszerűen szabadon engedték. A hatóságok közlése szerint azért, mert a börtönpapírjain nem szerepelt, hogy továbbra is fogva kell tartani. A gyilkosságért elítélt férfi a börtön főbejáratán át távozott. A hibát csütörtökön vették észre a megyei börtönben, amikor jelentkeztek náluk a Robbins visszaszállításáért felelős emberek.

A férfi ellen hajtóvadászatot indítottak, egyebek mellett az FBI és a Rendőrbírói Hivatal bevonásával. Pénteken a férfi még mindig szabadon volt.

Robbinst egy 2002-ben elkövetett gyilkosság miatt ítélték hatvan évig tartó börtönbüntetésre. Leghamarabb 2029-ben engedhették volna feltételes szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik