Nagyvilág

Agyonlőtte a házához tévedésből hajtó férfit

fegyver(960x640)(1).jpg (fegyver)
fegyver(960x640)(1).jpg (fegyver)

A barátaival szórakozni induló 22 éves áldozat azt hitte, egyik haverjuk házához állt be. Éppen el akart hajtani, amikor a megijedt 69 éves amerikai háztulajdonos agyonlőtte.

A kolumbiai származású Rodrigo Diaz barátnőjével és két barátjával korcsolyázni indult a Georgia állambeli Lilburnben, amikor a GPS-t követve véletlenül egy rossz házhoz álltak be, hogy felszedjék egyik barátjukat. A tévedés a 22 éves férfi életébe került, miután Phillip Sailors, a ház 69 éves tulajdonosa betörőknek nézte őket, és fejen lőtte a kormánynál ülő fiatalt – írta az Atlanta Journal-Constitution.

A nyugdíjas vietnami veterán azt állította, hogy életveszélyben érezte magát, amikor meghúzta a ravaszt, és ártatlannak tartja magát. Elmondása szerint először figyelmeztető lövést adott le, miután kiment a kocsibejáróján megálló autóhoz, mert azt gondolta, hogy betörők. Diazt pedig akkor lőtte fejbe, amikor az megpróbálta elütni. A rendőrségi jelentés szerint azonban az eltévedt fiatalok éppen távozóban voltak, amikor az idős férfi tüzet nyitott – írta a Journal-Constitution.

Az agyonlőtt fiú 17 éves barátnője, aki az anyósülésen ülve nézte végig az esetet azt állította a rendőröknek, hogy Sailors kérdezés nélkül azonnal lőtt, majd rá is ráfogta a fegyvert. Elmondása szerint az idős férfi semmi megbánást nem tanúsított az eset után, és segítséget sem akart nyújtani. A 911-es segélyhívót Sailors nem hívta fel. A hatóságokat az egyik szomszéd, és a Diaz autójában ülő egyik utas riasztotta.

Sailorst emberölés gyanújával tartóztatta le a helyi rendőrség. Georgia államban ugyan erősen védik az állami törvények az önvédelemből gyilkoló embereket, de ez nem jelenti azt, hogy a birtokra engedély nélkül belépő embereket csak úgy agyon lehet lőni. Ahhoz ugyanis bizonyítani kell, hogy tényleg életveszélyben érezte magát a háztulajdonos. Évente nagyjából tízszer fordul elő, hogy ez alapján felmentő ítélet születik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik