Nagyvilág

Társkeresőt perel, mert gyilkossal hozták össze

kes(210x140)(17).jpg (kés, véres)
kes(210x140)(17).jpg (kés, véres)

Az amerikai nő több mint kétmilliárd forintnak megfelelő összeget követel az internetes oldaltól, miután az ott talált barátjelölt egy brutális támadásban majdnem megölte.

A Las Vegasban élő Mary Kay Beckhamre még 2011 januárjában támadt rá a férfi, akivel a Match.com nevű népszerű társkereső oldalon keresztül találkozott. A most ötvenéves nő mindössze nyolc nap után dobta a férfit, aki ezt annyira zokon vette, hogy négy hónappal később a nő garázsába rejtőzve várt rá, majd rátámadt, hogy megölje. A Wade Mitchell Ridley nevű férfi tízszer szúrta meg a nőt, majd miután a penge eltört, a fejét kezdte el rúgdosni és fojtogatta. A nő csak komoly műtétek után élte túl a brutális támadást.

Ridley-t egy hónappal később tartóztatták le, egy másik nő megöléséért. A férfi akkor a rendőröknek bevallotta, hogy ő támadta meg Beckhamet. Egy évvel később Ridley-t a lehető legmagasabb, hetven évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Beckham elleni támadás miatt. A gyilkosság miatt is perelt férfi májusban öngyilkos lett a börtönben.

Beckham most tízmillió dolláros kártérítést követel a társkereső oldaltól az eset miatt. A nő és ügyvédje arra alapozza a pert, hogy az oldal nem figyelmezteti megfelelően az embereket az online társkereséssel járó veszélyekre.

A Match.com, amelynek oldalán több biztonsági tippet is lehet találni, egy közleményében “abszurdnak” nevezte a pert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik