Nagyvilág

Már Afrikának is van milliárdos nője

Jose Eduardo Dos Santos  (jose eduardo dos santos, angola,)
Jose Eduardo Dos Santos  (jose eduardo dos santos, angola,)

A Forbes magazin adatai szerint az angolai elnök legidősebb lánya lett az első afrikai nő, akinek vagyona meghaladta az egymilliárd dollárt.

A negyvenéves Isabel dos Santos azzal lépte át az egymilliárd dolláros álomhatárt, hogy több portugál vállalatban is növelte részesedését – közölte a Forbes. Jose Eduardo Dos Santos angolai elnök legidősebb lányánek ezek mellett 25 százalékos részesedése van egy angolai bankban, valamint a nyugat-afrikai ország egyik mobilszolgáltatójában is.

A neves angliai Kings College-ben tanult nő 1997-ben, 24 évesen indította el első üzleti vállalkozását az angolai Luandában, egy éttermet, ami a helyi elit egyik kedvenc helyévé nőtte ki magát.

Arról, hogy miként sikerülhetett alig 16 év alatt eljutnia oda, hogy milliárdos lett, a Forbes által megkérdezett Afrika-szakértő, Peter Lewis adott egy kis hátteret. A neves John Hopkins egyetemen tanító professzor elmondta: az angolai üzleti élet szereplői, mintha  a “Ki kicsoda az elnök környezetében” című könyvből léptek volna elő. Dos Santos elnök egyébként 1979 óta van hatalmon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik