Nagyvilág

Házassággal menekült a börtöntől a diákkal szexelő tanár

iskolapad(210x140)(2).jpg (iskolapad)
iskolapad(210x140)(2).jpg (iskolapad)

A tanuló még csak 15 éves volt, amikor a 40 éves tanárnő megrontotta. Két évvel később összeházasodtak, így a nő ellen nem lehet bírósági eljárást indítani.

Az amerikai tanárnőt 2009-ben tartóztatták le Észak-Karolinában, miután elcsábította egyik 15 éves diákját. A férjezett nő ellen kiskorú megrontása miatt indítottak eljárást, és azonnal felfüggesztették állásából. Az ellene indított perből azonban nem lett semmi – jelentette a wilmingtoni Star News Online.

Leah Gayle Shipman ugyanis két évvel később, 2011 januárjában elvált férjétől, akivel 19 évig voltak együtt, majd hat nappal később feleségül ment akkor már 17 éves egykori „áldozatához”, akinek anyja is áldását adta a frigyre.

Ezzel pedig egy csapásra megakadályozta, hogy bíróság elé citálják a diák megrontása miatt. Mégpedig azért, mert az észak-karolinai törvények értelmében büntetőjogi esetekben nem lehet házastársakat tanúvallomásra kényszeríteni egymás ellen, csak néhány különleges esetben. Az övéké nem tartozott azok közé, ezért a helyi ügyészség közölte, hogy nem indítanak pert. Mindezt annak ellenére, hogy a diák még 2009-ben elismerte, hogy a tanárnő szeretkezett vele. Azt a vallomást sem tudják ugyanis felhasználni a bíróság előtt.

Az ügyészség végül vádalkut ajánlott, amelynek részeként a nő 2012. december 20-án bűnösnek vallotta magát egy kisebb vádpontban (intézkedő rendőrrel szembeni ellenállás), amiért egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott – közölte az esetről idén januárban beszámoló lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik