Közélet

Iskolai zsarolót fogtak a rendőrök

csattan-a-bilincs(210x140)(3).jpg (bilincs, bűnöző, )
csattan-a-bilincs(210x140)(3).jpg (bilincs, bűnöző, )

A fiú egyik iskolatársát tartotta rettegésben. Több ügyben is eljárás indult ellene.

A 17 éves ópályi kamasz tavaly december óta zsarolta a vele egy iskolába járó fiatalt. A mátészalkai intézmény diákját gyakorta megfenyegette, és erőszakkal arra kényszerítette, hogy pénzzel, ruhákkal, ékszerekkel és egyéb holmikkal lássa el őt. Hosszú hetekig gyötörte kiszemeltjét, végül csütörtökön rendőrök mentek érte. A rendőrség a bejelentés alapján még nem tudta, pontosan kti keres, végül sikerült kideríteni, melyik tanuló áll a fenyegetések mögött.
A fiú részletes beismerő vallomást tett és további bűncselekmények elkövetését is beismerte, így a zsaroláson túl lopás és állatkínzás miatt is felelnie kell.

A napokban Borsodban is a rendőrök horgára akadt egy ifjú zsaroló, a 15 éves fiatal egy mezőkövesdi iskola tanulóit rövidítette meg rendszeresen, pénzt, édességeket és más apróságokat követelt tőlük, 2012 tavasza óta. Az egyik tanárnak tűnt fel, mi történik az intézményben, az ügyet az iskolarendőr oldotta meg. A fiatalnak ugyancsak főhet a feje, zsarolás mellett rablás miatt is eljárás indult ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik