Nagyvilág

Aprót hamisítottak

euró (euró, nyugdíj, )
euró (euró, nyugdíj, )

Olaszországban lepleztek le egy illegális pénzverdét, ahol egy- és kéteurósokat gyártottak, nem is rossz minőségben.

A pénzhamisítók az egyeurósból a franciát választották, melyen egy stilizált fa látható a Szabadság, Egyenlőség, Testvériség felirattal. A kéteurósból az olaszt másolták, mégpedig a 2006-ost, melynek egyik oldalát a torinói téli olimpia jelképe díszítette.

A hatóságok a Rómától nem messzi Gallicano külvárosában, egy villa garázsában leplezték le az illegális pénzverdét. Három ötvenéves olasz férfit tartóztattak le, akiknek eredeti szakmája aranyműves és rézkarckészítő volt – jelentette a vasárnapi olasz sajtó.

A hamis pénzt külföldön akarták értékesíteni. Kiválónak nevezte a hamisítók munkáját az olasz csendőrség, amely szerint még a szakértők is nehezen tudták volna megkülönböztetni az igazi aprópénzt a másolattól.

Az apróhamistás kisebb kockázat

A papírpénzt a kasszáknál ellenőrzik, de az apróra a kereskedők nem figyelnek oda. A hamis aprót az érmék széléről lehet felismerni. Az eredeti egy- és kéteurós oldalán vonalkák sorakoznak, ez az egyetlen, melyet nem tudnak tökéletesen utánozni – mondta el az újságoknak az olasz csendőrség pénzhamisítás elleni egységének tagja.

Aprópénzt általában kevesebbet hamisítanak, mivel nem számít jó üzletnek és körülményes a szállítása.

Az utóbbi években az Európában leleplezett tizenkilenc illegális pénzverdéből tíz Olaszországban működött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik