Nagyvilág

18 emberi fejet találtak egy reptéri szállítmányban

repülőtér (repülőtér, chicago, )
repülőtér (repülőtér, chicago, )

A chicagói nemzetközi repülőtérre Rómából érkezett a meglepő szállítmány. A legmeglepőbb, hogy egy ilyen szállítmány egyáltalán nem meglepő.

Az amerikai sajtó java azonnal lecsapott a szenzációs hírre, hogy 18 darab emberi fejet találtak a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtéren, egy rutinellenőrzés alatt, és vizsgálatot indítottak az eset tisztázására. A furcsa felfedezést hétfőn tették a repülőtér vámosai, amikor megröntgenezték a csomagokat, amelyek még karácsony előtt érkeztek meg Chicagóba, A repülőtéren a nem megfelelően kitöltött iratok miatt tartották vissza a szállítmányt, de csak a héten világították át azokat – írta a helyi sajtó.

Miután az eset bekerült a médiába, kiderült, hogy a repülőtéren a levágott fejek mögött nem egy brutális bűnügy áll, hanem az orvostudomány. Azokat ugyanis orvostani kutatásokra használták az olasz fővárosban, ahonnan azért küldték  vissza az Egyesült Államokba, hogy elhamvasszák azokat. A nagy sajtóvisszhangot kapott fejekért kedden jelentkezett egy chicagói krematórium a megfelelő iratokkal bizonyítva, hogy a szállítmány hozzájuk érkezett.

Bár meglepőnek tűnik, az ilyen szállítmányok egyáltalán nem számítanak ritkaságnak – közölte az amerikai nemzetvédelmi minisztérium szóvivője az esettel kapcsolatban a Chicago Sun-Times című lapnak nyilatkozva. „Mindenki azzal jön, hogy „úristen, többdoboznyi emberi fej” és mindenki azt hiszi, ilyen még nem történt”, pedig ilyen szállítmányokkal többször is lehet találkozni – mondta el Brian Bell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik