Nagyvilág

Gazdátlan emberi fej tulajdonosát keresik Ukrajnában

Egy erősen oszlásnak indult emberi fejet cipelő kóbor kutyára lettek figyelmesek a járókelők az ukrajnai Hmelnickij városában.

A szájában emberi koponyát hurcoló ebet egy férfi vette észre csütörtök reggel, aki a közép-ukrajnai megyeszékhely bolhapiacára igyekezett. Az illető azonnal értesítette a rendőrséget. Elmondása szerint a nagytestű kutyát egy kóbor kutyákból álló falka üldözte éppen, hogy megkaparintsák tőle az ízletesnek ígérkező ínyencfalatot.

Végül a rendőröknek sikerült elvenni a zsákmányát eszelősen védelmező ebtől a gyanús kinézetű koncot, amelyről kiderült, hogy valóban egy erősen oszlásnak indult emberi fej. A helyszíni szemle során a törvényszéki orvosszakértő megállapította, hogy nagy valószínűséggel egy 25-35 év közötti férfi koponyáját ásta elő valahonnan a kutya.

Azt egyelőre nem tudták megállapítani, hogy honnan származik a gyanús testrész, mint ahogy azt is vizsgálják, hogy mikor és milyen körülmények között hunyt el a fej eredeti tulajdonosa. Mivel a hmelnickiji piac közelében egy köztemető is található, feltételezik, hogy egy friss sír kibontása révén jutott az eb a zsákmányhoz. De azt sem tartják kizártnak, hogy egy darabolós gyilkos eddig ismeretlen áldozatának testrésze került ily módon napvilágra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik