Nagyvilág

300 kilométert gyalogolt haza az eltűnt macska

Macska (macska)
Macska (macska)

A négyéves cicusnak két hónapjába telt, mire legyalogolta a távot gazdáik floridai otthonához.

A Holly nevű macska a daytonai autóverseny-pálya parkolójában tűnt el az amerikai házaspár lakókocsijából, miután megijedve a tűzijátéktól elszaladt – közölte a WPBF-TV. Jacob és Bonnie Richter napokon át keresték a szívükhöz nagyon közelálló cicust, szórólapokat osztogatva és felkeresve a helyi állatmentőket, de nem jártak sikerrel. Végül kénytelenek voltak a macska nélkül hazamenni a több mint háromszáz kilométerrel távolabb található Palm Beach-i otthonukba.

A házaspár két héttel később még kapott egy üzenetet, hogy a cicust látták egy kóbor macskákat etető étteremnél, de Holly újra eltűnt, mielőtt érte tudtak menni. Ezután semmi hírt nem hallottak a tavaly november negyedikén eltűnt macskáról, és már kezdték feladni a reményt, hogy valaha is újra láthatják.

Két hónappal később egy teljesen lesoványodott és kimerült, sebes lábú Holly jelent meg egy Palm Beach-i ház udvarán. „Szörnyen nézett ki, alig állt a lábán” – mondta el a ház tulajdonosa, Barb Mazzola. A férfi gyorsan megetette és megitatta a kiéhezett állatot, akit egy hét múlva, amikor már kissé erősebb lett, sikerült elvinnie egy állatorvoshoz. Ott megtalálták a cicába beültetett chipet, amely alapján azonosítani tudták gazdáikat. Mint kiderült, a Richter házaspár alig több mint egy kilométerre lakott Mazzolától, ahol cicájuk 62 nappal eltűnése után kikötött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik