Nagyvilág

Szado-mazo ruhába ragadt pap hívta a zsarukat

Katolikus-pap(210x140)(1).jpg (katolikus, pap, )
Katolikus-pap(210x140)(1).jpg (katolikus, pap, )

A megbilincselt, és kiszabadulni képtelen amerikai férfi szavait nehezen lehetett érteni a segélyhívás alatt, mert mint később kiderült, fején egy szájpecekkel ellátott bőrmaszk volt.

Az Illinois állambeli Springfieldben szolgáló katolikus Tom Donovan tavaly novemberben tett segélyhívását a napokban hozta nyilvánosságra az Illinois Times című lap, és a hangfelvétel azóta vírusként kezdett el terjedni az interneten. „Beszorultam egy bilincsbe” – ezzel kezdte hívását november 28-án, hajnali öt óra előtt az alig érthetően beszélő pap, aki a meglepett diszpécser kérésére kénytelen volt újra, lassan megismételnie, hogy mi a problémája.

Amikor a segélyhívásra kivonuló rendőrök megérkeztek a templomhoz, a papot egy narancssárga rabruhába bújva találták, hátra tett kézzel megbilincselve, és arra is fény derült, hogy miért volt a segélyhívóban olyan a hangja, mintha lenne valami a szájában. Mint kiderült azért, mert fején egy fekete bőrmaszkot viselt, amihez egy szájpecekként használt kis golyó is tartozott – közölte a Smoking Gun, a rendőrségi jelentésre hivatkozva.

A szorult helyzetből szabadul Donovan elmondta az őt megmentő rendőröknek, hogy a templomban nincs, és nem is volt másik ember, és azt állította, hogy egyedül bújt bele a szerkóba, és önmagát bilincselte meg. Elmondása szerint ezt időről-időre megcsinálja. Most azzal került bajba, hogy a bilincs kulcslyuka véletlenül felülre került, és így már nem tudta saját magának kinyitni az eszközt, amihez megvolt a kulcs.

Azt, hogy miért szereti ezt csinálni, a rendőrségi jelentésben nem említették meg. Az eset azzal zárult, hogy a pap elnézést kért a rendőröktől, akik távoztak a templomból. Decemberben azonban már a pap is távozott az egyházmegyéből, miután ő maga jelentette az esetet bíborosánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik