Nagyvilág

Híres újságíróknál robbantottak

Athéni robbantás (athén, robbantás, )
Athéni robbantás (athén, robbantás, )

Öt neves görög újságíró lakásánál követtek el merényletet ismeretlen tettesek.

A spanyol EFE hírügynökségnek nyilatkozó görög rendőrségi források szerint kisebb propángázpalackot tartalmazó, házi készítésű robbanószerkezettel robbantottak Athén öt különböző pontján, a jelek szerint összehangolt akciókról volt szó. Senki nem sérült meg, és komoly anyagi károk sem keletkeztek.

A merénylők célkeresztjébe Andonisz Liarosz, a Mega magántelevízió munkatársa (a baloldali Pánhellén Szocialista Mozgalom, Paszok volt képviselőjelöltje), Andonisz Szkilakosz, az AMNA közszolgálati hírügynökség újságírója, Hrisztosz Konsztasz, az Alter televízió volt munkatársa, Petrosz Karsziotisz , az Alpha televízió reggeli műsorvezetője és Jorgosz Ikonomeasz, a Mega televízió műsorvezetője került.

Ikonomeasz pénteki műsorában aggodalmának adott hangot amiatt, hogy manapság bizonyos erők azt hiszik, meg lehet változtatni a világot ilyen módszerekkel.

Szimosz Kedikoglu görög kormányszóvivő ugyancsak pénteken adott nyilatkozatában kifejtette: a merénylőknek az a céljuk, hogy ilyen támadásokkal félemlítsék meg a tájékoztatási eszközök világát, amely a demokrácia létfontosságú közege. A szóvivő a legfőbb ellenzéki pártot, a Radikális Baloldali Szövetséget vádolta azzal, hogy szítja az erőszakot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik