Nagyvilág

Motorosszán-baleset: nem volt részeg a vezető

Senkit nem mondtak még ki felelősnek a hétvégi 6 halálos tragédiáért. Még csak feltételezik, hogy a két túlélő egyikének a figyelmetlensége okozta a bajt. Ő vezetett, iIvott a baleset előtt, de nem sokat.

A baleset szombatra virradóra történt az észak-olaszországi Cermis-hegyen, egy kivilágítatlan sípályán. Hat orosz állampolgár vesztette életét, további kettő – egyikük a vezető – súlyosan megsérült. Őket egy trentói kórházban ápolják.

Szállodatulajdonos vezette a szánt

Az ügyben vizsgálódó trentói ügyészség hétfőn azt közölte, hogy eljárást indítottak “egy vagy több ember elleni nem szándékos emberölés” címén, de a motoros szánt vezető Azar Jagafarov ellen egyelőre nem emeltek vádat.  A balesetben Jagafarov felesége is életét vesztette.

A Jagafarov házaspár a helyi Sporting Cermis szállodát igazgatta. Az orosz turisták ebben a szállodában vacsoráztak, mielőtt a szánra ültek volna. A jármű a sötétben kicsúszott a pályáról, utasai kirepültek belőle, többen közülük sziklának csapódtak. A szán száz métert zuhant.

Az egyik túlélő lassan hazamehet

Az 58 éves Jagafarov felépülése várhatóan egy-két hónapot vesz igénybe. Az ügyészség szerint vérében az Olaszországban megengedettet minimálisan meghaladó alkoholszintet mértek.

A másik sérült, Borisz Jugyin részvételére az olasz ügyészség közlése szerint az eljárásban nincsen szükség. Orvosai szerint szerencsés esetben őt már a hét végén kiengedik a kórházból, és hazaszállíthatják Oroszországba.

A vizsgálat eddigi megállapítása szerint a balesetet a vezető óvatlansága okozta, de az okok közül nem zárják ki a műszaki hibát sem. Jagafarov a kórházban a nyomozóknak úgy nyilatkozott, hogy a szán egy adott pillanatban irányíthatatlanná vált. Az is megállapítást nyert, hogy az elavult jármű nem volt alkalmas utasok szállítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik