Nagyvilág

Hatan haltak meg egy motorosszán-balesetben

motoros szán (motoros szán)
motoros szán (motoros szán)

A tragédia Észak-Olaszországban történt. Több utas sziklának csapódott, amikor a jármű kicsúszott a sípályáról. Az áldozatok az olasz Dolomitokban telelő orosz turisták voltak.

A szán – amely utánfutót is húzott – egy kivilágítatlan sípályán közlekedett a baleset idején, mintegy kétezer méteres tengerszint feletti magasságban, a Cermis hegyen. A jármű a sötétben kicsúszott a pályáról, utasai pedig kirepültek belőle, és többen sziklának csapódtak. A szán száz métert is zuhant.

A halálos áldozatok közül – a korábbi jelentésekkel ellentétben – négy nő, kettő pedig férfi – közölte Anna Bulatova milánói orosz alkonzul. Két férfit súlyos sérülésekkel egy trentói kórházban ápolnak. Az elhunytak közül öten, illetve az egyik sérült is orosz állampolgár, és egy orosz utazási iroda szervezésében érkeztek Olaszországba. A szerencsétlenség hatodik halottja és a másik sérült az üdülőhelyen idegenforgalmi szakemberként dolgozott.

A szán – amely utánfutót is húzott – egy kivilágítatlan sípályán közlekedett a baleset idején, mintegy kétezer méteres tengerszint feletti magasságban. A sötétben kicsúszott a pályáról, utasai pedig kirepültek belőle, és többen sziklának csapódtak. A szán száz métert zuhant az olasz média közlése szerint.

A baleset két súlyos sérültjét helikopteren szállították el a helyszínről. A motoros szánt a hatóságok feltételezése szerint az egyik áldozat vezette.

A Trento közelében található alpesi hegy az elmúlt évtizedekben már két súlyos katasztrófa helyszíne volt. 1998-ban egy amerikai katonai repülőgép elszakította egy kabinos sílift drótkötelét, és az egyik kabin utasaival a mélybe zuhant. Mind a 19 utas meghalt, a kabin kezelőjével együtt. Egy korábbi tragédia során, 1976 márciusában, az egyik kabin szakadt le, akkor 42 ember halt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik