Nagyvilág

Lelőttek egy turistát Afrikában

rafting (rafting)
rafting (rafting)

Etiópiában, egy raftingtúrán végeztek egy osztrák férfival rablógyilkosok. Egy éve öt turistát gyilkoltak meg az afrikai országban, köztük két magyart.

Martin Weiss, a bécsi szaktárca egyik szóvivője elmondta, hogy négy osztrák állampolgár egy helyi utazási iroda szervezésében raftingtúrán vett részt a Kék-Níluson.  Vasárnapra virradóan a folyó partján támadt rájuk egy fegyveres banda, hogy megszerezze értékeiket.

A másik három túrázónak nem esett baja, és már biztonságban vannak – hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy az elkövetőket keresik a hatóságok.  Az incidens az etiópiai fővárostól, Addisz-Abebától 570 kilométerre történt. A szervezett túrára a támadás elszenvedőin kívül még további hat osztrák fizetett be, ők külön csónakkal utaztak.

Az osztrák külügyminisztérium tavaly részleges utazási figyelmeztetést adott ki Etiópiára a „terrortámadások megemelkedett kockázata” miatt, miután 2012 januárjában az észak-etiópiai Afar régióban terroristák megöltek öt európai turistát: egy osztrák, két német és két magyar állampolgárt.

A Szegedi Tudományegyetem két munkatársa, Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos vesztette életét.

Egy kubai hírügynökség beszámolója szerint a támadók valószínűleg az al-Kaidához tartoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik