Nagyvilág

Tömegverekedés a Vajdaságban

okol(210x140)(1).jpg (ököl, )
okol(210x140)(1).jpg (ököl, )

Többen megsérültek egy frakcióharc miatti verekedésben.

Tucatnyi ember, köztük egy rendőr is megsérült szombaton abban a verekedésben, amely a vajdasági Bácson (Bac) a községi képviselőtestület frakcióinak hívei között robbant ki egy napok óta tartó helyi hatalmi viszály miatt – jelentette a Vajdasági RTV (Rádió és Televízió). A Demokrata Párt (DS) és a Szerb Haladó Párt (SNS) tagjai és szimpatizánsai között szombatra virradóra történt incidens miatt a rendőrség 14 személyt állított elő.

A Vajdaság Ma hírportál által idézett médiatudósítások szerint az SNS aktivistáinak egy csoportja pénteken betört a bácsi képviselő-testület épületébe, és kidobták onnan a községi elnököt és az alelnököket, akiket tavaly november 29-én választott meg az SNS egyik képviselőjének átállásával demokrata többségűvé vált önkormányzat.

A Vajdasági RTV tudósítása szerint ezt követően mintegy húsz fiatal az éjszaka fel akarta törni az épület ajtaját, hogy a demokraták visszatérhessenek az épületbe, de a helyszínen szinte azonnal feltűnt az SNS néhány szimpatizánsa is, akik megpróbálták őket megakadályozni ebben. Ezt követően tört ki a verekedés, amelybe a rendőrség is beavatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik