Nagyvilág

Megmérgezték a rivális étterem vendégeit

Főzés (főzés, padlizsán, )
Főzés (főzés, padlizsán, )

Nyolcvan embert kellett súlyos tünetekkel kórházba szállítani egy pekingi étteremből.

A vendégek azután kezdték rosszul érezni magukat, hogy a vendéglő padlizsánjából ettek, amelyről később kiderült, hogy egy vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel volt „feljavítva” – írta az NPR. A nyolcvan ember szinte azonnal érezte a tüneteket – szédülés, fáradtság, látászavarok –, és többen hányni is kezdtek.

Mindannyiukat kórházba szállították, ahol az orvosok hamar észlelték, hogy a vérükben nagy mennyiségű klonodin van, amelyet magas vérnyomás ellen szoktak használni. A kezelés hatására az összes mérgezett beteg tünetmentesen hagyhatta el a kórházat két nap múlva.

A rendőrség persze nyomozást indított a mérgezéssel kapcsolatban, és meg is találták a gyógyszert a padlizsán elkészítéséhez használt keményítőben. A további vizsgálatok pedig kiderítették, hogy a klonodint a szomszédos étteremmel együttműködő két elkövető helyezte el a keményítőben, ezzel „javítva” a két vendéglő közti versenyen. Mindkettőt egy évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Az NPR az esetről szóló cikkében emlékeztet arra, hogy Kínában nem szokatlan a rivális termékének megmérgezése. Tavaly egy tejtermékeket készítő kínai paraszt nitrittel mérgezte meg egy versenytársa tejkészletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik