Nagyvilág

Hamisított Armani táskákkal jutalmazott egy kínai egyetem

Hamis Armani (armani, hamisítvány, )
Hamis Armani (armani, hamisítvány, )

A műszaki egyetem vezetése azután volt kénytelen elismeri, hogy a jó tanulóknak adott luxustáskák nem igaziak, hogy az azokról készült képek felkerültek a kínai netre.

A Kanszu tartományban található egyetem nem mindennapi jutalma december végén keltette fel a kínai internetezők figyelmét, miután az egyik hallgató fényképeket készített az Armani logóval ellátott táskákról, amelyeken jól látható volt az 1208 jüanos, azaz 45 ezer forintos árcédula. A nagyzoló ajándékot látva vita bontakozott ki, amely nemsokára már a kínai sajtóban is utat tört magának.

Voltak, akik jó ösztönzőnek tartották, hogy ilyen módszerrel veszik rá a hallgatókat a minél jobb munkára, mások kritizálták az ötletet, attól tartva, hogy ezzel túlságosan anyagias világlátásra nevelik őket.

Végül kiderült, hogy az Armani-logós táskákkal egészen másra nevelték a diákokat. Nevezetesen arra, hogy nem minden arany, ami fénylik, és nem minden luxuscikk az, aminek látszik. Az iskola vezetése ugyanis a nagy sajtóvisszhang után elismerte, hogy a luxustáskák nem is luxustáskák, hanem csak olcsó hamisítványok. Azokat ugyanis 95 jüanért, azaz alig több mint háromezer forintért vásárolták az interneten keresztül egy kínai vállalattól.

Lecke, egy életre. Végül is erre való az egyetem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik