Nagyvilág

Csecsemőéletet követelt az ítéletidő Romániában

Havas út (havazás, út, kamionok, )
Havas út (havazás, út, kamionok, )

Egy háromhetes baba halt meg, mert fűtetlen házban éjszakázott, a riasztott mentő pedig elakadt a hóban. Braila megyében tízezernél is többen vannak elzárva a külvilágtól napok óta, nagyobb utak is járhatatlanok.

Az Adevarul című lap szerint a Vaslui megyei Berezeniben péntek hajnalban meghalt egy háromhetes csecsemő, mivel az érte küldött mentőautó a háztól három kilométernyire elakadt a hóban. Egy rendőr és egy orvos később egy lánctalpas járművel jutott el a helyszínre, de már nem tudtak rajta segíteni. Feltételezésük szerint a hideg okozta a gyerek halálát, mivel a lakást éjszaka nem fűtötték.

Hét főút járhatatlan Románia keleti részén a hófúvások miatt – közölte a Mediafax hírügynökség. Vrancea, Vaslui és Galati megyében a hetven km/h-s széllökések helyenként másfél méteres hótorlaszokat hordtak az útra.

A Bukaresttől keletre fekvő síkságon és a Duna torkolatának térségében 106 település maradt áram nélkül. Braila megyében félezer falusi diák számára már csütörtökön megkezdődött a vakáció, mert nem tudtak eljutni az iskolába.

Romániában a hét eleje óta gondot okoz a havazás és hófúvás az északkeleti, bukovinai országrészben is, ahol még mindig több mint tízezer ember van elzárva – immár negyedik napja – a külvilágtól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik