Nagyvilág

Ilyen még nem volt a lottó történetében

Senkinek sem kellett a 64 millió fontos jackpot, így ez lett minden idők legnagyobb fel nem vett nyereménye. A mesés összeget jótékonysági célokra fordítják.

Szomorú világrekordot döntött egy brit lottónyertes, aki a szerdán éjfélkor lejárt határidőig nem jelentkezett közel 64 millió fontos (22 milliárd forintos) lottófőnyereményéért. A feledékeny játékos számait a EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték június 8-ai sorsolásán húzták ki. A játékot Nagy-Britanniában szervező lottócég, a National Lottery adatai szerint a nyertes szelvényt valahol a közép-angliai Hertfordshire megyében vásárolták. A régióban valóságos hajtóvadászat indult a szelvény után, mindhiába. A tulajdonosnak szerda éjfélig lett volna lehetősége a  nyereményt felvenni, ám a határidőig senki nem jelentkezett.

A National Lottery szerint ez a lottójátékok egyetemes történetének legnagyobb fel nem vett főnyereménye.

A cég szóvivője a BBC-nek nyilatkozva kérte a játékosokat, hogy a hasonló esetek elkerülése végett rendszeresen ellenőrizzék minden húzás után szelvényüket. A gazdátlanul maradt 63,8 millió fontot és a húzás óta keletkezett kamatait a National Lottery jótékonysági célokra fordítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik