Nagyvilág

Több száz kilométeres dugó az orosz télben

Szemtanúk szerint 200, a hivatalos közlés szerint 55 kilométer hosszú forgalmi dugó alakult ki vasárnapra Oroszország egyik legfontosabb közlekedési főútvonalán. Van, aki négy napja vesztegel a főként kamionokból álló kocsisorban, ahol négyezer autós rekedt a hó fogságában.

Az M10-es főúton péntek óta áll a kocsisor, a hatalmas dugó a napok óta tartó havazás és az azt követő ónos eső miatt alakult ki. Sokan négy napja araszolnak a Szentpétervár felé vezető sávban. Tver városában önkéntesek élelmiszert és ivóvizet gyűjtenek a Moszkvából Szentpétervárra menet elakadt járművekben utazóknak.

A gépkocsivezetők között a napok óta tartó várakozás miatt pánikhangulat alakult ki, az élelmiszer és üzemanyagkészletek fogyóban vannak. A rendkívüli helyzetek minisztériumának egységei melegkonyhát és melegedőket állítottak fel a Moszkva–Szentpétervár autópályán.

A közlekedésrendészet sajtószolgálata hétfőn azt közölte, hogy a napok óta tartó mentési munkálatoknak köszönhetően a kocsisor hétfőn reggel lassan elindult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik