Nagyvilág

Második napja bénítja Moszkvát a havazás

Továbbra sem lehet rendesen közlekedni az orosz fővárosban, amelyre egy napja esett meglepő mennyiségű hó, amelyet jeges eső súlyosbított.

A moszkvai körgyűrűn több ezer autós rekedt csütörtökről péntekre virradó éjszaka a hó fogságába – írta a Moscow Times című orosz híroldal. Az orosz fővárost körülölelő autópályán több tucat kilométeren állt a kocsisor, több órán át. Az alábbi felvétel is ott készült.

Közben sokan kritizálták a város vezetését, amiért nem voltak eléggé felkészülve a havazásra – írta a lap. Pénteken sokan gúnyolódtak a moszkvai polgármester nyilatkozatán, aki szerint a városvezetés jól reagált a helyzetre, kijelentve, hogy az orosz fővárosban egy úton sincsenek dugók a havazás miatt.

Az oldal szerint még az önkormányzat televíziója is arra szólította fel Twitter-oldalának követőit, hogy továbbítsák a polgármester kijelentését, ha éppen egy dugóban ülnek. Két óra alatt több mint négyszázan tették ezt meg. Közben sok hallgató azt jelezte egy moszkvai rádiónak, hogy egyetlen hókotróval sem találkozott, pedig a polgármester szerint 12 ezer darab járja az utcákat.

Közben javult a helyzet a moszkvai repülőtéren, ahol már csak kisebb késések voltak, szemben a csütörtök estével, amikor több száz járat késett, vagy el sem indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik