Nagyvilág

Kétszázmilliót fizet eltűnt laptopjáért

laptop (laptop, )
laptop (laptop, )

Bíróság kötelezett egy amerikai zenészt arra, hogy kifizesse az eltűnt munkaeszköz megtalálójának az ígért egymillió dolláros jutalmat.

Az amerikai rapper, Ryan Leslie még 2010-ben ajánlotta fel a mostani árfolyamon 216 millió forintnak megfelelő összeget annak, aki megtalálja és leadja a Németországban eltűnt laptopját – írta a New York Post. A gépet végül egy most 54 éves német autókereskedő találta meg Köln városában, miközben kutyáját sétáltatta. Armin Augstein a helyi rendőrségen adta le a zenész laptopját, majd két éven át hiába várta a beígért jutalmat.

A német férfi a Postnak elmondta: Leslie egyszer sem köszönte meg, hogy leadta a MacBook Pro típusú gépet, és az egymillió dolláros jutalmat sem volt hajlandó átutalni neki, így végül kénytelen volt perre vinni az ügyet. A New Yorkban, a manhattani szövetségi bíróságon zajlott perben a német férfi még alkura sem volt hajlandó, és az esküdtekre bízta a jutalom sorsát, pedig a zenész jogászai az utolsó pillanatban megpróbálkoztak a tárgyalásos megoldással, hogy csökkentsék az összeget.

Az esküdtszék végül a német férfi javára döntött, és kötelezték az amerikai rappert, hogy fizesse ki az egymillió dolláros jutalmat. Ezt annak ellenére tették, hogy közölték a bíróval, hogy túl nagynak találják az összeget. A bíró viszont tudatta velük, hogy kisebb jutalmat nem határozhatnak meg: a becsületes megtaláló vagy egymillió dollárt, vagy semmit sem kap.

A Post cikke szerint a zenész a laptopon lévő dalok miatt ajánlotta fel a hatalmas jutalmat, és azért nem akart fizetni, mert az ott tárolt számok közül pár elveszett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik