Nagyvilág

“Vízbomba” találta el Firenzét

Firenze (firenze, áradás, )
Firenze (firenze, áradás, )

Országos riasztást léptetett életbe szerdán az olasz katasztrófavédelem az Itáliát sújtó esőzések miatt. Az ország északi és középső tartományai ismét víz alatt vannak.

Kapcsolódó cikkek

A Medúzának elkeresztelt ciklon Friuli Venezia Giulia, Veneto, Piemonte, Toscana, Liguria, Marche, Lazio és Campania tartományba hozott esőt, de a rendkívüli mennyiségű csapadék Szardínia szigetén is nehézségeket okozott.

Firenzét a sajtó szerint “vízbomba” találta el: három óra alatt ötven milliméter csapadék hullott le, a megduzzadt patakok elárasztották a várost. A lakosok az épületek felsőbb emeleteire menekültek. A liguriai Genovában a legmagasabb fokú riasztás érvényes, szerdán az iskolák zárva maradtak. A toszkán Carrarában az éjszaka húsz családot evakuáltak. Velencében ismét 130 centiméter fölé emelkedett a vízállás, a szigeteket újabb ár fenyegeti.

November közepén Itáliának ugyanezt a részét sújtotta áradás.

A meteorológusok esőt jósoltak egészen vasárnapig, ám a jelenleg húsz fok körüli hőmérséklet jelentős csökkenésével. December elsejével Olaszországba is megérkezik a tél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik