Nagyvilág

Cukorka helyett kokaint adott a gyerekeknek

brit rendőrség (nagy-britannia, rendőrség, )
brit rendőrség (nagy-britannia, rendőrség, )

A brit férfi tévedésből adott több tasaknyi drogot a kisgyerekeknek, akik Halloween idején gyűjtöttek édességeket a környéken lakóktól.

A 23 éves fiatal éppen barátnője házánál volt Oldham városában, amikor elkövette az ostoba hibát, amely könnyen tragédiához is vezethetett volna – jelentette a brit sajtó. Donald Junior Green azt hitte, hogy gumicukros zacskókat dobott a háznál megjelent három, nyolc évnél fiatalabb gyerek kosarába, akik az angolszász hagyományoknak megfelelően járták a környék házait, édességeket gyűjtve, apjuk kíséretében.

A fiatalembernek azonban pár perccel később rá kellett jönnie arra, hogy egészen más landolt a gyerekeknél. Amikor ugyanis benyúlt a zsebébe, ott nem az aznap vásárolt kokainnal teli tasakokat találta, hanem azt a zacskót, amelyben az édességek voltak. Green hamar rájött arra, hogy hová tűnt a drog, de akkor már késő volt. Hiába indult el a gyerekek felkutatására, nem járt sikerrel, mert apjuk, aki rendőr, már haza is vitte őket.

Végül a rendőr apuka volt az, akinek feltűntek a fehér port tartalmazó tasakok a gyerekeknek szánt édességek között. Azt könnyen sikerült kiderítenie, hogy kitől kapták a gyerekek a nem várt különlegességet, és azonnal értesítette kollégáit, akik gyorsan le is tartóztatták Greent, aki rögtön tudta, hogy miért jelentek meg nála a rendőrök, és ellenállás nélkül megadta magát.

A férfit a héten ítélte el egy helyi bíróság kábítószer birtoklása miatt. Büntetése 130 órányi közösségi munka. Green ügyvédje elmondta, védence tisztában van azzal, hogy komoly tragédia is történhetett volna, ha az apuka nem veszi észre időben az édességek közt megbúvó kábítószert, és nagyon kínosan érzi magát a furcsasága miatt nagy sajtóvisszhangot kapott történet okán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik