Nagyvilág

Milliárdokat érő borok egy elhagyott házban

Chateau Lafite Rotschild (chateau lafite rotschild,)
Chateau Lafite Rotschild (chateau lafite rotschild,)

Tízezer palack méregdrága vörösbort találtak egy évek óta elhagyatottan álló kínai villában.

Az ital a világ legdrágább borai közé tartozik, márkája: Chateau Lafite Rotschild. Értékét százmillió jüanra, azaz nagyjából 3,5 milliárd forintra becsülik. Feltéve, ha valódi. A helyi rendőrség gyanúja szerint ugyanis minden bizonnyal hamisítványokról van szó, bár ezt még nem állapították meg. A gyanút erősíti, hogy évente mindössze 50 ezer palackot importálnak Kínába, így igencsak hihetetlen lenne, ha annak egyötöde egy elhagyatott házban porosodna.

A hatóságokat a villa tulajdonosa értesítette, aki meglepődve vette észre, hogy az elmondása szerint már kilenc éve üresen álló házban a világ legdrágább borából ilyen nagy mennyiséget talált – írta a People’s Daily Online. Az angol nyelvű kínai lap információi szerint a házhoz kivonult rendőröket csak öt vad házőrző kutya, köztük két tibeti masztiff fogadta. Embereket nem találtak, csak nyomaikat: néhány régi újságot és üres cigisdobozokat. Később nyomára bukkantak egy öregembernek, aki a kutyákat etette, de munkaadója elérhetőségeit már nem tudta megadni – írta a kínai lap.

A Chateau Lafite Rotschild egyébként nagyon népszerű a kínai újgazdagok körében, bár a becslések szerint a Kínában található palackok 70 százaléka hamisítvány – írta a kínai lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik