Nagyvilág

Robbanás a Mexikói-öbölben

Tuz(11)(960x640).jpg (tűz, )
Tuz(11)(960x640).jpg (tűz, )

Két ember eltűnt, kilencen megsebesültek a Black Elk Energy vállalat egyik olajfúró platformján a Mexikói-öbölben, miután robbanás történt és tűz ütött ki.

Az olajtársaság szóvivője szerint a tüzet sikerült eloltani. A houstoni központú Black Elk Energy szerint a robbanás nem okozott környezeti katasztrófát, mert a platformon nem folyt termelés és mindössze 16 hordónyi olaj ömlött a tengerbe. A parti őrség ugyanakkor továbbra is vizsgálja, hogy nem súlyosabb-e a baleset annál, mint amit az olajtársaság beismert.

A parti őrség közölte, a platformról négy embert helikopterrel szállítottak kórházba. Az olajplatform-baleset a louisianai Grand Isle várostól mintegy 40 kilométerrel délkeletre történt.

A baleset egy nappal azután történt, hogy a BP olajtársaság 4,5 milliárd dollárnyi kártérítés kifizetésében állapodott meg az amerikai kormánnyal. A BP Deepwater Horizon nevű olajkitermelő platformján 2010 áprilisában történt robbanás következtében 11 munkás meghalt, az elsüllyedt platform helyén csaknem 790 millió liter olaj ömlött a tengerbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik