Nagyvilág

Magyar fémtolvajokat fogtak Ausztriában

Osztrák rendőrség (ausztria, rendőrség, )
Osztrák rendőrség (ausztria, rendőrség, )

A három férfi éppen két tonna rézkábelt próbált meg ellopni az osztrák vasúttársaságtól, amikor egy munkás rajtakapta őket.

A három magyar tolvajt Karintia második legnagyobb városánál, Villachnál fogták el, miután az őket lebuktató vasutas rájuk hívta a rendőrséget – jelentette az Austria Independent című osztrák lap. A lopott rézkábeleket éppen egy kisteherautóba rámolták, amikor elfogták őket. A rendőrség közlése szerint két tonna kábel volt a járműben.

Az esetről beszámoló lap információi szerint a három férfi régi mosógépek javítására, valamint autógumik szerelésére akarták felhasználni a lopott kábeleket. A gyanúsítottak állítólag megbánást tanúsítottak az ügyészség előtti meghallgatásukon.

A kábeltolvajlás az utóbbi években egyre nagyobb problémává vált Ausztriában, ahol a rendőrség és az osztrák vasúttársaság külön egységet is létrehozott a kábeltolvajok elleni küzdelemre. A probléma azonban ennek ellenére nem szűnt meg, ahogy a tolvajok egyre bátrabbakká váltak, és egyre több alkalommal csapnak le a sínek melletti rézkábelekre.

A lap megemlíti, hogy nemrég Alsó-Ausztriában fogtak el kábeltolvajokat, akik 114 ezer euró (32 millió forint) értékben loptak fémet a legnagyobb osztrák telekommunikációs cég egyik telepéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik