Nagyvilág

Két szeretője is volt a CIA-igazgatónak

Életrajzíróján kívül egy másik házasságon kívüli kapcsolata is volt a CIA pénteken lemondott igazgatójának, David Petraeusnak. Az illető a 37 éves Jill Kelley.

A hírek szerint a tampai MacDill légitámaszponton önkéntesként dolgozó Kelley volt a forrása az FBI vizsgálatának, amely fényt derített a CIA-főnök és életrajzírója, Paula Broadwell viszonyára. Kelley azután fordult az FBI-hoz, hogy Broadwell fenyegető e-maileket küldött neki, állítólag olyan szövegekkel, mint “tudom, mit tettél, szállj le a pasimról!”. Rendőrségi és igazságügyi források szerint viszont a vizsgálat során váratlanul bukkantak Petraeus nevére.

Paula Broadwell egyelőre nem kommentálta a hírt, a CIA és az FBI sem. Jill Kelley a Tampa Bay Times című lapnak annyit mondott, hogy “családja továbbra is kedveli Petraeust”.

A Petraeus családhoz közel álló egyik forrás szerint Kelley és férje, a tampai ráksebész Scott Kelley akkor barátkoztak össze velük, amikor Petraeus tábornok 2008-tól 2010-ig a MacDillen állomásozott. A forrás szerint Jill Kelley és Petraeus “csupán régi barátok voltak, semmi több”.

A washingtoni kongresszus kedden hallgatja meg az FBI és a CIA igazgatóhelyettesét, Sean Joyce-t és Michael Morellt az ügyben. A szenátus hírszerzési bizottságának elnöke, a demokrata párti Dianne Feinstein vasárnap azt mondta a Fox News hírtelevízióban, hogy “a nemzetbiztonságot mindeddig semmilyen kár nem érte” az ügy miatt.

Petraeus, aki alig több mint egy éve állt a CIA élén, pénteken jelentette be, hogy előző nap benyújtotta lemondását Barack Obama elnöknek, aki másnap elfogadta azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik