Nagyvilág

Feleségét is lelőtte az ámokfutó

Pisztoly(210x140)(3).jpg (pisztoly,)
Pisztoly(210x140)(3).jpg (pisztoly,)

Feleségével is végzett az ámokfutó, aki a wisconsini Milwaukee-ben lövöldözni kezdett egy külvárosi szépségszalonban.

A 45 éves Radcliffe Franklin Haughton három nőt agyonlőtt és négy, egyelőre meg nem nevezett személyt megsebesített, mielőtt magával is végzett volna. 42 éves felesége fodrász volt a szalonban. Zina Haughton előzőleg feljelentette a férfit. A kerületi bíróság október 8-án családi erőszak miatt négyéves távoltartásról szóló rendeletet bocsátott ki. Az ámokfutónak megtiltották a fegyverviselést, mégis pénteken vette meg a gyilkosságokhoz használt pisztolyt. A válófélben lévő házaspár után két árva maradt.

A helyi rendőrfőnök azt mondta, nem ismeri a gyilkosságok indítékát, noha a  veszekedések miatt a rendőrség az elmúlt hónapokban kiszállt a házaspár otthonához. Az asszony arról panaszkodott: féltékeny férje terrorizálta, megfenyegette, hogy savat locsol az arcába és benzinnel felgyújtja az egész családot. Haughton korábban felhasogatta a felesége autójának gumijait.

Idén ez már a második olyan lövöldözés volt Wisconsinban, amely több emberéletet követelt. Augusztus 5-én egy 40 éves fehér fajgyűlölő hat ember megölt, hármat megsebesített egy Milwaukeetől délre található szikh templomnál. 2005. március 12-én a vasárnapi ámokfutás helyszínétől mintegy másfél kilométerre található Sheraton szállodában egy fegyveres, a 44 éves Terry Ratzman hét imádkozóval végzett egy vallási szertartáson.

Az Obama házaspár részvétéről biztosította az áldozatokat és hozzátartozóikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik