Nagyvilág

Látni vélték Fidel Castrót

Egy havannai szálloda alkalmazottjai szerint náluk járt Fidel Castro kubai politikus, aki hónapok óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, és emiatt olyan találgatások terjedtek el, hogy a halálán van.

A havannai Hotel Nacional kereskedelmi igazgatója vasárnap közölte, hogy Fidel Castro egy fontos venezuelai vendéggel érkezett, majd távozása előtt fél órán át csevegett a személyzet tagjaival.

“Fidel Castro itt volt tegnap, hozott egy vendéget, és harminc percig beszélgetett a dolgozókkal és a szálloda vezetőivel” – mondta az AP amerikai hírügynökségnek Yamila Fuster, aki azonban nem volt jelen, amikor ez történt. “Azt mondták nekem, hogy nagyon jól nézett ki. Kockás inget viselt és kalapja is volt ” – mesélte.

Az igazgató nem árulta el a venezuelai vendég nevét, de szemtanúk szerint Elias Jaua volt alelnökről van szó. Vasárnap egy venezuelai diplomáciai rendszámmal ellátott gépkocsi várakozott a hotel előtt.

Fényképet nem adtak ki a politikusok találkozásáról, de Foster szerint ez hamarosan megtörténhet. A hírt kormányforrások nem voltak hajlandóak megerősíteni, az érdeklődőket a szállodához irányították.

Kubában vasárnap helyhatósági választásokat tartanak. Raúl Castro államfő már kora reggel leadta szavazatát. Fidel Castro voksolásáról egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik