Nagyvilág

Különgéppel repült Orbán Bukarestbe

Orbán Viktor Bukarestben (orbán viktor, )
Orbán Viktor Bukarestben (orbán viktor, )

A kormányfő feszes programja indokolta ezt a megoldást – közölte a Hír24-gyel a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor az Európai Néppárt (EPP) tisztújító kongresszusán vesz részt szerdán Bukarestben. A magyar miniszterelnök jelenleg a jobbközép ernyőszervezet alelnöki posztját tölti be.

A tanácskozásra Orbán Viktor különgéppel repült – tudta meg a Hír24. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint azért kellett ezt a megoldást választani, mert menetrendszerinti járattal a kormányfő nem érne át időben Bukarestből Brüsszelbe. A belga fővárosban ugyanis csütörtök délután V4-találkozó kezdődik, az Európai Tanács üléséhez kapcsolódóan – írta közleményében Havasi Bertalan.

Orbán Viktor azt egyébként már korábban bejelentette, hogy nem vállalja újra az alelnöki megbízatást az EPP-ben. Az indoklás szerint azért, mert szeptemberben ismét megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnökének, és a kormányfői munka mellett erre a megbízatására kíván az eddigieknél is jobban koncentrálni.

Az EPP szerdai tanácskozásán várhatóan újabb három évre elnökké választják a szervezetet két évtizede irányító Wilfried Martenst – lévén ő az egyedüli jelölt -, és az EPP húsz év után új politikai programot fogad el.

A kongresszusra 40 ország 73 pártjának küldöttsége érkezett Bukarestbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik