Nagyvilág

Ez a videó sokkolta az olaszokat

Óriási felháborodást okozott Olaszországban egy amatőr felvétel, amelyen rendőrök egy kétségbeesetten sikoltozó tízéves kisfiút cibálnak egy autóba iskolájából, egyes pillanatokban szó szerint a földön vonszolva a gyereket.

A kisfiút azért vitték el iskolájából az olasz rendőrség tagjai, hogy átadják édesapjának, miután egy bíróság neki ítélte a fiút az anyával folytatott gyermekelhelyezési perben – jelentette a helyi sajtó. Az esetről a fiú nagynénje készített felvételt, ami gyorsan terjedni kezdett az interneten, majd sorra játszották le az olasz televíziók hírműsorai is, hatalmas felháborodást okozva az országban.

A felvételen látni lehet, ahogy két civil ruhás rendőr megragadja a rugdalódzó, kétségbeesetten szabadulni akaró kisfiút, és egy autóhoz rángatják, néha szó szerint a földön vonszolva a kiáltozó gyereket, akit csak nagy nehézségek árán tudnak betenni a rájuk váró autó hátsó ülésére.

A felháborodások után az olasz országos rendőrfőkapitány „mély sajnálkozásának” adott hangot az eset miatt, és belső vizsgálatot rendelt el az ügy tisztázására. Az olasz gyermekvédelmi szolgálat közlése szerint a bírósági ítélet után többször is megpróbálták elvinni a fiút anyja házából, hogy átadják az apának, de a nő családtagjai ezt megakadályozták, és ezért vitték el a gyereket az iskolából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik