Nagyvilág

Zuhogó esőben is kampányolt Chávez

Kampányt zárt a venezuelai elnök és kihívója.

Három nappal a venezuelai elnökválasztás előtt, csütörtökön megtartotta kampányzáró nagygyűlését Hugo Chávez elnök és ellenzéki kihívója, Henrique Capriles Radonskí.

A dél-amerikai országban 1999 óta hatalmon lévő Chávez zuhogó esőben megtartott több tízezres caracasi nagygyűlésén kormányzásának az elmúlt tíz évben elért sikereit ecsetelte, amelyek révén, mint mondta, sikerült a felére csökkenteni a szegénységet az országban. Egyúttal arra buzdította híveit, hogy vasárnap segítsék őt fölényes győzelemhez.

Capriles, az egyesült ellenzék elnökjelöltje – akinek a hosszú kampány során sikerült ledolgoznia Chávezzel szembeni hátrányából – Lara szövetségi állam székhelyén, Barquisimetóban fejezte be a kampányt záró országjáró körútját. Hívei előtt azt vetette a kormányzó szocialisták szemére, hogy Venezuela hatalmas olajgazdagsága ellenére sem tudták megoldani az ország súlyos társadalmi problémáit.

A közvélemény-kutatások egy része szerint a baloldali, szocialista Chávez áll egyértelműen az élen, míg más részük kiegyenlített esélyekről vagy Capriles előnyéről ír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik