Nagyvilág

Tiltakozás a Magyarországról szóló dokumentumfilm miatt

Magyar-Garda(210x140)(2).jpg (magyar gárda, )
Magyar-Garda(210x140)(2).jpg (magyar gárda, )

A bécsi magyar nagykövet tiltakozott az ORF főigazgatójánál a szerdán vetített dokumentumfilm miatt.

Levélben tiltakozott Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete az osztrák közszolgálati televízió (ORF) főigazgatójánál az ORF-en szerda késő este sugárzott, Magyarországról szóló dokumentumfilm miatt.

Mint a levelében kifejtette, filmben szinte kizárólag a magyar kormány ellenfelei jutnak szóhoz, ez álláspontja szerint az osztrák közönség nemcsak egyoldalú, hanem igazságtalan tájékoztatása is.

Szalay-Bobrovniczky Vince közölte, az elmúlt két évben nem ez az első alkalom, hogy vitába keveredik az ORF-fel, de a mostani eset minden korábbi filmnél, tudósításnál nagyobb elutasító visszhangot váltott ki.

Paul Lendvai és Andrea Morgenthaler dokumentumfilmjét szerda késő este mutatta az ORF, utána pedig vitaműsort sugárzott, amelyben Prőhle Gergely helyettes külügyminisztériumi államtitkár, Ungváry Rudolf író, Váradi Júlia újságíró, a Klubrádió műsorvezetője, Stephan Ottrubay, az Esterházy hercegek hagyatékát kezelő alapítványok vezetője és Hans Kaiser, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) volt politikusa, a Konrad Adenauer Alapítvány korábbi budapesti vezetője szólalt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik