Nagyvilág

Beszólt az argentin elnök az IMF-nek

Fernández az ENSZ Közgyűlése ülésszakán felszólalva kigúnyolta a kormányának szóló figyelmeztetést.

Cristina Fernández argentin elnök indulatosan visszautasította a Nemzetközi Valutaalap arra vonatkozó kritikáját, hogy kormánya megbízhatatlan adatokat szolgáltat az ország gazdaságáról, visszautasította az IMF fenyegetését, miszerint Argentína szankciókra számíthat, és a globális hitelintézetet hibáztatta a világgazdasági válságért.

Mint Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója előző nap közölte, utoljára figyelmezteti az argentin kormányt, hogy december 17-ig közölje a valódi inflációs és növekedési adatokat, különben szankciókra számíthat. “Ez az utolsó sárga lap nekik. Remélem, el tudjuk kerülni, hogy piros lapot kelljen bemutatni, de ha nem igazodnak a szabályokhoz, nem a valódi adatokat közlik, akkor (azt kell mondanom, hogy) minden játékos egyenlő, nem számít, milyen jól futballoznak” – jelentette ki Lagarde.

Fernández az ENSZ Közgyűlése ülésszakán felszólalva kigúnyolta a kormányának szóló figyelmeztetést: “Hazám nem labdarúgóklub, hanem szuverén ország, amely önállóan hozza döntéseit, és nem hajlik meg semmilyen nyomás alatt, nem beszélve a fenyegetésekről.

Argentína az egyetlen olyan IMF-tag gazdasági nagyhatalom a világon, amelytől a washingtoni szervezet nem veszi komolyan a gazdasági adatszolgáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik